Новини

На 15 август 2017 година индуистите по целия свят празнуват Кришна Джанмащами- денят на появяването на Кришна като осмото превъплъщение на Бог във формата му на пазител в творението си- Вишну на планетата Земя.

Кришна е осмия аватар на Бога в ролята му на пазителя на тази вселена- Вишну. Много са легендите и измислиците за това велико превъплъщение на Бога разпространявани сред индуистите по целия свят. По долу ще споменем някои малко познати факти, които повдигат завесата на истината за неговата история:

Шри Кришна се ражда на осмия ден на намаляващата Луна. Това само по себе си говори много за всеки един индуист който се е докоснал до ведическата астрология- короната на индуизма- повече тук.

Всеки път, когато Бог се въплъщава на Земята в плът и кръв той го прави с две основни цели:

1. Да унищожи злото и неговите съучастници.

2. Да възстанови правдата и справедливостта, както и да остави просветленни души, които да предадат огъня на светлината по веригата на поколенията.

Общо разпространената версия за живота на Кришна можете да прочетете тук.

Индуизма има няколко основни направления едно от които е вайшнавизма поставяйки ударението на Вишну и пренебрегвайки Брахма и Шива.

Малцина обаче знаят, че Кришна е носил на короната си показаната по- долу МАНТРА И ЯНТРА съдържаща името на Брахма- Бог във формата му на създател на тази Вселена:

Днес 27 юли 2017 година авторитетното лондонско кралско астрономическо общество основано 1820 година публикува първото по рода си изследване в което се съобщава за откритие.

 Откритието, че до половината от материята в нашата галактика Млечния път може да идва от други галактики е противно на общо- приетото научно схващане до момента. Резултатът е, че всичко, което ни заобикаля е съставено от атоми чиито произход е извънгалактически- включително човешкото тяло. Изследването, което се равнява на няколко милиона часа продължително изчисляване беше публикувано днес в журнала на астрономическото общество.

Драматичното заключение идва от компютърни симулации, които разкриват как галактиките растат в продължение на еони, като абсорбират огромни количества материал, който е взривен в съседни галактики, когато звездите експлодират в края на своето съществуване.

Мощните взривове на свръхнови звезди могат да изхвърлят трилиони тонове атоми в космоса с такава мощност, че атомите да излязат от гравитационното им притегляне и да попаднат при по-големите съседи в огромни облаци, които пътуват със стотици километри в секунда.

Астрономите отдавна знаят, че елементите които се движат в звездите, могат да се движат и от една галактика в друга, но последните изследвания са първите, които разкриват, че до половината от материала в Млечния път и подобни нему галактики може да е дошъл от по-малки галактически съседи.

Голяма част от водорода и хелият, които попадат в галактиките, формират нови звезди, докато по-тежките елементи създадени в самите звезди и разпръснати от силните взривове стават суровината за изграждането на комети и астероиди, планети и живот.

"В известен смисъл ние сме извънгалактически посетители или имигранти в това, което смятаме за нашата галактика."- казва Даниел Ангелс-Алказар, астроном в Северозападния университет в Еванстън, Илинойс.

Изследователите са използвали суперкомпютърни симулации, за да наблюдават какво се е случило, когато галактиките са се развивали в продължение на милиарди години. Те забелязали, че звездите избухващи в малките галактики, изхвърлят облаци от елементи, които попадат в съседни, по-големи галактики.

Млечният път- нашата галактика поглъща всяка година извънгалактически материал равен на масата на нашето Слънце.

"Изненадващото е, че галактическите ветрове донасят значително повече материали, отколкото си мислехме", казва Даниел Ангелс. "По отношение на изследванията за развитието на галактиките, ние сме много развълнувани от тези резултати. Това е нов начин на растеж на галактиките, който не сме вземали предвид преди. Симулациите показаха, че елементите пренасяни с междугалактически ветрове могат да пътуват милиони светлинни години, преди да се установят в нова галактика."

Клод-Андре Фаучър-Гигере друг астроном от екипа отбелязва, че преди симулациите им се е смятало, че галактиките растат предимно чрез абсорбиране на материал, останал от големия взрив. "Това, което не взимахме предвид и което е голямата изненада е, че около половината от атомите, които пристигат в Млечния път и подобни нему галактики идват от други галактики", казва той. "Това ни дава представа как ние може да сме дошли от най- далечните краища на Вселената".

Учените използвали компютърни модели, които създавали подробни 3D модели на галактики, които те можели да гледат докато се развиват в драматично ускорена форма от момента в който са родени до наши дни. Анимациите са можели да покажат дали звездите в галактиката са се образували от материал, който е в самата галактика или от огромни облаци газ идващи от съседни галактики.

Симулациите са показали, че по-големи междугалактически ветрове идват от по-големите галактики, защото там има повече екплоадиращи звезди, но също така и поради обстоятелството, че материята трябва да се движи по-бързо, за да избегне гравитационното притегляне на самата галактика. Много материал не достига достатъчно висока скорост и просто се връща обратно в галактиката, където е избухнала свръхнова звезда.

Знаменателни са заключителните думи на учения:

"Нашия произход е много по- малко местен, отколкото си мислихме", казва Фаучер-Гигере. "Това изследване ни дава представа как нещата около нас са свързани с отдалечените обекти в небесата."

Хиляди години преди нас древните мъдреци на Индия- великите провидци на Ведите, които са основата на индуизма са знаели за влиянието на съзвездията и са причислявали това влияние като равно или дори по- голямо от това на планетите и астрологичните знаци в съдбините на хората за разлика от така наречената западна астрология където такива понятия като съзвездия не съществуват- повече за ведическата астрология тук.

Днес 21 юни 2017 година- деня на лятното слънцестоене за северното полукълбо празнуваме международния ден на ЙОГА- научете повече тук:

През 2014 година Нарендра Моди- настоящия министър председател на Индия апелира към Обединените нации за провъзгласяването на 21 юни за международен ден на йога. 

Днес 26 ноември 2016 година бе съобщено, че дългогодишния кубинския лидер Фидел Кастро е починал в дома си в столицата на Куба- Хавана.

“Историята ще запише и отсъди огромното влияние на тази единствена фигура върху хората и светът около него.”

Горните думи са оценката на американския президент Барак Обама след кончината на Фидел Кастро- повече тук.

Индийския примиер Нарендра Моди:

“Фидел Кастро беше един от най- значимите личности на 20-ти век. Индия скърби за загубата на един голям приятел.”

Оценките на другите световни лидери можете да видите на български тук, а на английски тук.

За занимаващите се с ведическа астрология по- долу ще приложим звездната карта на физическо ниво на Фидел Кастро, която е по малкия светъл квадрат във вътрешността, както и звездната карта на вътрешния му свят- откъдето идват проявленията- а именно по големия, тъмен квадрат. Те са преплетени един в друг точно така, както когато можеше да бъде видян на живо.

Ясно се виждат причините за необикновения живот на този човек роден в плантация за захарна тръстика като третото от седем деца, издигнал се до най- високия пост в своята държава, преживял 638 опита за покушение през 50 годишното си авторитарно управление, изправил се сам с помощта на малцина срещу най- могъщата държава в света и постигнал своето след което предал пълномощията на брат си през 2008 година и 8 години след това починал на 90 годишна възраст в дома си.

По долу ще приложим думите на бащата на ведическата астрология Махариши Парашара изречени преди повече от 5000 години:

ПРЕВОД:

“Светилата /Слънцето и Луната/ така свързани с 10-ия дом от Каракаамша и ако има аспект или съвпад с Юпитер- този човек ще придобие царство.”

Американската агенция за космически изследвания- НАСА потвърждава точността на ведическата астрология относно напредването на равноденствията в своята статия за децата от януари 2016 година където се обяснява следното:

“Когато Вавилонците за първи път открили 12-те знаци на зодиака родените между 23 юли и 22 август се е считало че са родени под съзвездието Лъв. Сега 3000 години по- късно, небето се е изместило защото земната ос (Северния полюс) не сочат в същата посока.

Сега за рожденния ден на Мими на 4 август би означавало, че тя е родена “под знака” на Рака (едно съзвездие по- рано), а не в Лъв”.

По- горе виждаме и детската картинка, която говори сама за себе си и ясно показва правотата на великите мъдреци на древна Индия, които са практикували това знание много преди вавилонците- цялата статия тук.

Джулия Робъртс се присъедини към нарастващия брой звезди, които смениха своята религия и житейска философия.

Хубавата жена се е посветила на индуизма, докато се снимала във филма “Eat Pray Love” в Индия миналия месец.

42-годишната актриса, която е майка на 5-годишните близнаци Хейзъл и Финиъс, както и на син Хенри, на 3 години, от съпруга си, филмовия оператор Дани Модър, се е обърнала към религията по време на снимките.

„Станах последователка на индуизма”, заяви Робъртс пред сп. “Ел”.

Бях разглезена от приятелите и семейството си, допълни тя.

Хубавата жена сега често посещава храмове, за да се помоли.

Във филма “Eat Pray Love”, адаптиран по мемоарите на американската писателка Елизабет Гилбърт, Джулия изпълнява ролята на разведена жена, която решава да пътува из целия свят, преди да открие любовта в Бали.

По време на снимките в Индия актрисата била напълно погълната от индуизма и удивена при посещението си в Тадж Махал – едно от 7-те чудеса на света.

Тя останала без дъх, докато екскурзовод я развеждал в Тадж Махал.

Джулия Робъртс е израстнала в семейство на родители католик и баптист.

Актрисата предизвика спорове в Индия миналия Септември, когато местни индуси бяха възпрепятствани да празнуват важния празник Наваратри в храм в покрайнините на столицата Делхи докато актрисата снимаше сцени от филма “Яж, моли се и обичай” в храма запечатан от 350 охранители, бронирани коли и хиликоптер.