Новини

04.04.2020 година

Ведическият астролог Абхигия Ананд на 14 години предсказва корона вируса през Август 2019 г. - ТРИ МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЪРВИЯТ РЕГИСТРИРАН БОЛЕН И СЕДЕМ МЕСЕЦА ПРЕДИ ОБЯВЯВАНЕТО МУ ЗА ПАНДЕМИЯ!!!

Абхигия Ананд- момче на 14 години от индийския щат Карнатака и бележит ведически астролог предсказва появата на корона вируса във видео с дата 22 август 2019 г. 

На 15-тата минута той дословно заявява:

"И така в заключение от 4-ти ноември 2019 до края на април 2020 е време за опустошения и проблеми."

На 10-тата минута той ги описва както следва:

"Ще има широко разпространение на болести по целият свят."

"Има решение на тези проблеми"

На 13-тата минута:

"Богатите страни, страните с много петрол и много пари ще бъдат силно засегнати от тази война и икономически тази война ще струва трилиони пари и ще унищожи доверието....

Първото решение е вяра в Бога.

Атеизмът е причината за повечето от проблемите, които имаме днес и атеизмът е това, което е по целият свят днес.

 Ведическата астрология е метод за диагностика, метод за предсказване и което е най важното- метод за лечение на човека, семейството и всичко останало.....

Всеки и всичко може да бъде поправено чрез ведическата астрология и затова светът трябва да възвърне доверието си в нашите древни учени за да се запази мирът."

Вижте пълното видео по- долу. Първата половина е на английски език, а втората на родният му език- хинди:

На 14 септември 2019 година в 7 часа и 33 минути сутринта за България започва Питру Пакша- двете седмици на намаляващата Луна, когато Слънцето се намира в знака на Девата посветени на нашите предци. Този неблагоприятен период завършва на 28 септември 2019 година в 21 часа и 27 минути местно време. Бракосъчетания не се извършват и нови начинания не се започват. Силно препоръчително е да се направи водният ритуал във времето между 8, 00 часа на 14 септември и 21.00 часа на 28 септември 2019 година.

Външните ритуали са предназначени за създаване на вътрешна визуализация предназначена за постигане на желаните ефекти в дългосрочен план.
Огненият ритуал и водният ритуал са два от най- важните ритуали на индуизма, които трябва да се извършват регулярно. И двата ритуала са много полезни при премахването на различни препятствия в материалния и духовния живот на човека давайки му мир, баланс и фокусиране на ума.
Водният ритуал в индуизма представлява приношение към предците с вода и молитва за удовлетворяване на техните желания, като по този начин им помагаме да продължат. Ако душа към която ние сме в дълг е измъчвана от някакви неудовлетворени желания това може да се отрази в част от нашия собствен ум и да повлияе на нашия живот. При Боговете и мъдреците с водния ритуал се изразява почитание към тях като по- висшестоящи в йерархията на творението.
Човек дължи много на родителите и предците си. Изразено на съвременен научен език човек дължи всичките си генетични характеристики на родителите и предците си. Всеки предшественик по майчина или бащина линия всъщност присъства в човека като генетична характеристика. Изразено с езика на закона за причината и следствието или кармичния закон човек наследява някаква карма от родителите и предшествениците си и всеки предшественик всъщност присъства във всеки човек като кармична склонност или предразположение.

В знаменитата Бхагавад Гита  Арджуна казва- глава 1 стих 42:

Превод:

"Наистина с раждането на нежелани деца ще последва живот в ада /долните и по- груби астарални обиталища/ както за фамилията, така и за тези, които разрушават фамилията.

Лишени от свещенните приношения, духовете на предците на такива осквернени фамилии също падат."

В горните стихове ясно се вижда какво огромно значение хората от ведическата епоха са придавали на предците.

Мислейки с благодарност за предците си и извършвайки ритуала по- долу, желаейки да ги освободим, ние всъщност освобождаваме себе си от различните кармични склонности, които всеки човек има като резултат от кармичен дълг към различни хора.

В ортодоксалното източно-православно християнство подобен ритуал за почитание на предците, но много по елементарен от дадения по-долу, както непредубедения посетител на hindu.bg- сайтът посветен на индуизма може да се убеди се извършва два пъти годишно- на голяма и малка Задушница. В индуизма той се прави минимум веднъж месечно- на всяко новолуние.
За подпомагане на личностното развитие на тези посетители на hindu.bg, които желаят да приложат на практика чистото познание на индуизма, по- долу е приложено указание за изпълнение на водният ритуал заедно с произнасянето на мантрите- повече тук.

 

Международен ден на Йога- 21 юни 2018

Международният ден на Йога беше отбелязан от ентусиасти на учението по целия свят.

Индийския премиер Нарендра Моди участва на събитието в индийския щат Утарканд в столицата Дехрадун заедно с още 50 000 души. През 2014 година неговото предложение за отбелязване на международен ден на Йога в деня на лятното слънцестоене за северното полукълбо на 21 юни бе посрещнато с огромна подкрепа по целия свят. Тази година- 2018 денят на Йога се отбелязва за 4-ти пореден път.

Междувременно в индийският щат Раджастан беше осъществено най- голямото Йога събиране в историята. Двама представители на книгата на рекордите "Гинес" наблюдаваха как гуру Рамдев ръководи събитието вклюващо примиера на щата Васундара Радже, която направи серия от асани. След това организацията връчи сертификата на г-жа Радже и гуру Рамдев обявявайки че:

"Най- голямото Йога събиране в историята до момента е постигнато от правителството на Раджастан, община Кота на 21 юни 2018."

Камери бяха монтирани на място, както и на дронове, които са установили, че 105 хиляди човека са правили Йога упражненията- асани подобрявайки предишния рекорд на Мисор от 55 524 човека. Йога събитието е започнало в 5 часа сутринта и 15 упражнения са били част от протокола за установяване на световния рекорд извършени между 6.30 и 7 часа.

Г-жа Радже обяви плановете си за създаване на Йога центрове с учители във всяка една от общините на щата базирани в сградата на администрацията.

На 15 август 2017 година индуистите по целия свят празнуват Кришна Джанмащами- денят на появяването на Кришна като осмото превъплъщение на Бог във формата му на пазител в творението си- Вишну на планетата Земя.

Кришна е осмия аватар на Бога в ролята му на пазителя на тази вселена- Вишну. Много са легендите и измислиците за това велико превъплъщение на Бога разпространявани сред индуистите по целия свят. По долу ще споменем някои малко познати факти, които повдигат завесата на истината за неговата история:

Шри Кришна се ражда на осмия ден на намаляващата Луна. Това само по себе си говори много за всеки един индуист който се е докоснал до ведическата астрология- короната на индуизма- повече тук.

Всеки път, когато Бог се въплъщава на Земята в плът и кръв той го прави с две основни цели:

1. Да унищожи злото и неговите съучастници.

2. Да възстанови правдата и справедливостта, както и да остави просветленни души, които да предадат огъня на светлината по веригата на поколенията.

Общо разпространената версия за живота на Кришна можете да прочетете тук.

Индуизма има няколко основни направления едно от които е вайшнавизма поставяйки ударението на Вишну и пренебрегвайки Брахма и Шива.

Малцина обаче знаят, че Кришна е носил на короната си показаната по- долу МАНТРА И ЯНТРА съдържаща името на Брахма- Бог във формата му на създател на тази Вселена:

Днес 27 юли 2017 година авторитетното лондонско кралско астрономическо общество основано 1820 година публикува първото по рода си изследване в което се съобщава за откритие.

 Откритието, че до половината от материята в нашата галактика Млечния път може да идва от други галактики е противно на общо- приетото научно схващане до момента. Резултатът е, че всичко, което ни заобикаля е съставено от атоми чиито произход е извънгалактически- включително човешкото тяло. Изследването, което се равнява на няколко милиона часа продължително изчисляване беше публикувано днес в журнала на астрономическото общество.

Драматичното заключение идва от компютърни симулации, които разкриват как галактиките растат в продължение на еони, като абсорбират огромни количества материал, който е взривен в съседни галактики, когато звездите експлодират в края на своето съществуване.

Мощните взривове на свръхнови звезди могат да изхвърлят трилиони тонове атоми в космоса с такава мощност, че атомите да излязат от гравитационното им притегляне и да попаднат при по-големите съседи в огромни облаци, които пътуват със стотици километри в секунда.

Астрономите отдавна знаят, че елементите които се движат в звездите, могат да се движат и от една галактика в друга, но последните изследвания са първите, които разкриват, че до половината от материала в Млечния път и подобни нему галактики може да е дошъл от по-малки галактически съседи.

Голяма част от водорода и хелият, които попадат в галактиките, формират нови звезди, докато по-тежките елементи създадени в самите звезди и разпръснати от силните взривове стават суровината за изграждането на комети и астероиди, планети и живот.

"В известен смисъл ние сме извънгалактически посетители или имигранти в това, което смятаме за нашата галактика."- казва Даниел Ангелс-Алказар, астроном в Северозападния университет в Еванстън, Илинойс.

Изследователите са използвали суперкомпютърни симулации, за да наблюдават какво се е случило, когато галактиките са се развивали в продължение на милиарди години. Те забелязали, че звездите избухващи в малките галактики, изхвърлят облаци от елементи, които попадат в съседни, по-големи галактики.

Млечният път- нашата галактика поглъща всяка година извънгалактически материал равен на масата на нашето Слънце.

"Изненадващото е, че галактическите ветрове донасят значително повече материали, отколкото си мислехме", казва Даниел Ангелс. "По отношение на изследванията за развитието на галактиките, ние сме много развълнувани от тези резултати. Това е нов начин на растеж на галактиките, който не сме вземали предвид преди. Симулациите показаха, че елементите пренасяни с междугалактически ветрове могат да пътуват милиони светлинни години, преди да се установят в нова галактика."

Клод-Андре Фаучър-Гигере друг астроном от екипа отбелязва, че преди симулациите им се е смятало, че галактиките растат предимно чрез абсорбиране на материал, останал от големия взрив. "Това, което не взимахме предвид и което е голямата изненада е, че около половината от атомите, които пристигат в Млечния път и подобни нему галактики идват от други галактики", казва той. "Това ни дава представа как ние може да сме дошли от най- далечните краища на Вселената".

Учените използвали компютърни модели, които създавали подробни 3D модели на галактики, които те можели да гледат докато се развиват в драматично ускорена форма от момента в който са родени до наши дни. Анимациите са можели да покажат дали звездите в галактиката са се образували от материал, който е в самата галактика или от огромни облаци газ идващи от съседни галактики.

Симулациите са показали, че по-големи междугалактически ветрове идват от по-големите галактики, защото там има повече екплоадиращи звезди, но също така и поради обстоятелството, че материята трябва да се движи по-бързо, за да избегне гравитационното притегляне на самата галактика. Много материал не достига достатъчно висока скорост и просто се връща обратно в галактиката, където е избухнала свръхнова звезда.

Знаменателни са заключителните думи на учения:

"Нашия произход е много по- малко местен, отколкото си мислихме", казва Фаучер-Гигере. "Това изследване ни дава представа как нещата около нас са свързани с отдалечените обекти в небесата."

Хиляди години преди нас древните мъдреци на Индия- великите провидци на Ведите, които са основата на индуизма са знаели за влиянието на съзвездията и са причислявали това влияние като равно или дори по- голямо от това на планетите и астрологичните знаци в съдбините на хората за разлика от така наречената западна астрология където такива понятия като съзвездия не съществуват- повече за ведическата астрология тук.

Днес 21 юни 2017 година- деня на лятното слънцестоене за северното полукълбо празнуваме международния ден на ЙОГА- научете повече тук:

През 2014 година Нарендра Моди- настоящия министър председател на Индия апелира към Обединените нации за провъзгласяването на 21 юни за международен ден на йога. 

Днес 26 ноември 2016 година бе съобщено, че дългогодишния кубинския лидер Фидел Кастро е починал в дома си в столицата на Куба- Хавана.

“Историята ще запише и отсъди огромното влияние на тази единствена фигура върху хората и светът около него.”

Горните думи са оценката на американския президент Барак Обама след кончината на Фидел Кастро- повече тук.

Индийския примиер Нарендра Моди:

“Фидел Кастро беше един от най- значимите личности на 20-ти век. Индия скърби за загубата на един голям приятел.”

Оценките на другите световни лидери можете да видите на български тук, а на английски тук.

За занимаващите се с ведическа астрология по- долу ще приложим звездната карта на физическо ниво на Фидел Кастро, която е по малкия светъл квадрат във вътрешността, както и звездната карта на вътрешния му свят- откъдето идват проявленията- а именно по големия, тъмен квадрат. Те са преплетени един в друг точно така, както когато можеше да бъде видян на живо.

Ясно се виждат причините за необикновения живот на този човек роден в плантация за захарна тръстика като третото от седем деца, издигнал се до най- високия пост в своята държава, преживял 638 опита за покушение през 50 годишното си авторитарно управление, изправил се сам с помощта на малцина срещу най- могъщата държава в света и постигнал своето след което предал пълномощията на брат си през 2008 година и 8 години след това починал на 90 годишна възраст в дома си.

По долу ще приложим думите на бащата на ведическата астрология Махариши Парашара изречени преди повече от 5000 години:

ПРЕВОД:

“Светилата /Слънцето и Луната/ така свързани с 10-ия дом от Каракаамша и ако има аспект или съвпад с Юпитер- този човек ще придобие царство.”

Американската агенция за космически изследвания- НАСА потвърждава точността на ведическата астрология относно напредването на равноденствията в своята статия за децата от януари 2016 година където се обяснява следното:

“Когато Вавилонците за първи път открили 12-те знаци на зодиака родените между 23 юли и 22 август се е считало че са родени под съзвездието Лъв. Сега 3000 години по- късно, небето се е изместило защото земната ос (Северния полюс) не сочат в същата посока.

Сега за рожденния ден на Мими на 4 август би означавало, че тя е родена “под знака” на Рака (едно съзвездие по- рано), а не в Лъв”.

По- горе виждаме и детската картинка, която говори сама за себе си и ясно показва правотата на великите мъдреци на древна Индия, които са практикували това знание много преди вавилонците- цялата статия тук.

Джулия Робъртс се присъедини към нарастващия брой звезди, които смениха своята религия и житейска философия.

Хубавата жена се е посветила на индуизма, докато се снимала във филма “Eat Pray Love” в Индия миналия месец.

42-годишната актриса, която е майка на 5-годишните близнаци Хейзъл и Финиъс, както и на син Хенри, на 3 години, от съпруга си, филмовия оператор Дани Модър, се е обърнала към религията по време на снимките.

„Станах последователка на индуизма”, заяви Робъртс пред сп. “Ел”.

Бях разглезена от приятелите и семейството си, допълни тя.

Хубавата жена сега често посещава храмове, за да се помоли.

Във филма “Eat Pray Love”, адаптиран по мемоарите на американската писателка Елизабет Гилбърт, Джулия изпълнява ролята на разведена жена, която решава да пътува из целия свят, преди да открие любовта в Бали.

По време на снимките в Индия актрисата била напълно погълната от индуизма и удивена при посещението си в Тадж Махал – едно от 7-те чудеса на света.

Тя останала без дъх, докато екскурзовод я развеждал в Тадж Махал.

Джулия Робъртс е израстнала в семейство на родители католик и баптист.

Актрисата предизвика спорове в Индия миналия Септември, когато местни индуси бяха възпрепятствани да празнуват важния празник Наваратри в храм в покрайнините на столицата Делхи докато актрисата снимаше сцени от филма “Яж, моли се и обичай” в храма запечатан от 350 охранители, бронирани коли и хиликоптер.